Tipp:

Vanília-, csokoládéfagylalthoz, szörbethez, gyümölcstortához finom, könnyű, üdítő, különleges hab.

Hozzávalók:

  • 0,5 literes habszifon
  • 1 db habpatron
  • 400 ml tejszín
  • 50 ml víz
  • 1,5 evőkanál borsmenta tealevél
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 evőkanál citromlé
  • 3-4 evőkanál porcukor, ízlés szerint
  • 1 evőkanál mentalikőr

Elkészítés:

A vizet felforraljuk, leforrázzuk vele a tealevelet, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, és lefedve állni hagyjuk. Ha kihűlt, leszűrjük, és hűtőszekrényben hűtjük. A teaoldatot a többi hozzávalóval a habszifon készülékbe töltjük. Rácsavarjuk a fejet, a szifont alaposan, többször megrázzuk, hogy tartalma összekeveredjen. A patronból a gázt beleengedjük a készülékbe. Közvetlen felhasználás előtt, többször erőteljes mozdulatokkal rázzuk meg a szifont, csak ezután tálaljuk a habot.